Praktisk opplæring

Vurderer du å kjøpe båt, men mangler praktisk båterfaring? Eller har du nettopp kjøpt båt og ønsker et bedre grunnlag for å kunne bruke den på en trygg og forsvarlig måte? Med et praktisk båtførerkurs tilpasset deg stiller du bedre rustet for trygg ferdsel til sjøs. Fyll ut skjemaet nederst på denne siden for et uforpliktende tilbud.

Det beste stedet å gjennomføre praktisk opplæring, er ombord i din egen båt, eller den båten du disponerer. Opplæringen skreddersys etter dine ønsker og behov. Har du kjøpt båt for første gang kan det f.eks være nyttig med en gjennomgang av utstyr om bord, både tilstand og hvordan det fungerer i praktisk bruk. Hvordan fortøye sikkert på båtplassen, hvordan komme seg ut og inn til andre bryggeanlegg, hvordan legge til i naturhavner, hvordan manøvrere båten på en trygg og sikker måte i flere fartsområder, hvordan oppføre seg i forhold til andre båter, osv…. Listen kan gjøres mye lengre, men ta kontakt, så finner vi sammen ut hva slags opplæring som passer best for deg!

Dersom du ikke har egen båt og aldri har kjørt båt tidligere, har vi en liten åpen båt på 12 fot som kan benyttes til grunnleggende manøvrering- og fortøyningsøvelser. Vi har også en større båt på 32 fot som kan benyttes til kurs for flere personer. Ta kontakt for et tilbud!

Priser på praktisk opplæring:

 • Opplæring om bord i din båt: 600 kr per time
 • Opplæring om bord i vår båt (12 fot): 750 kr per time
 • Opplæring om bord i vår båt (32 fot): 1000 kr per time for 1 person, deretter et tillegg på 200 kr per person per time utover dette.

Minste fakturerte opplæringstid er 2 timer. Kjøretillegg på 300 kr per time fra Sætre til din destinasjon kommer i tillegg. Pakkepris kan avtales for mer omfattende opplæring. 

Fyll ut skjemaet nedenfor, ta kontakt på epost maritimskole@gmail.com eller ring 91331162 for et uforpliktende tilbud.

Tema vi kan gjennomgå under opplæringen er bl.a.:
– Manøvrering i havn og ulike typer farvann
– Tillegging ved brygge og i naturhavn
– Fortøyning og knuter
– Motorlære
– Praktisk navigasjon til sjøs
– Mann-over-bord øvelse
– Sikkerhet om bord
– Gjennomgang av utstyr
– Godt sjømannskap
– Høst- og vårklargjøring

Du kan også få gode råd og tips til kjøp av båt dersom du har planer om å kjøpe, men er usikker på hva du skal velge.


  Jeg ønsker tilbud om praktisk båtopplæring

  Nimbus 320 Coupe (32 fot)
  River 350XR - 12 fot
  River 350 XR (12 fot)